Nox Design & Software Blog Sayfası | Responsive Web Tasarımı |

Kurumsal Twitter Hesapları Nasıl Yönetimeli?

Kurumsal Twitter Hesapları Nasıl Yönetimeli?

 Twitter 140 karaktere sığdırarak kendinizi, kurumunuzu ifade ettiğiniz sosyal bir mecradır. Bu daracık görünen ama içinde koca bir dünya barındıran alanda stratejik hareket etmek önemlidir. Hele ki profesyonel bir hesap yönetiyorsanız… Öyle ki attığınız bir tweet ile yüzlerce kişinin sevgisini ya da nefretini kazabilirsiniz. Peki, kurumsal bir twitter hesabını doğru yönetmek için nasıl adımlar atmalıyız? 
 
1) Her sosyal medya kanalında öncelikle dikkat edilmesi gerektiği gibi kullanıcı adınızı özenli seçmelisiniz. Anlaşılır, resmi ve kurum isminizden oluşması en sağlıklısıdır. 
 
2) Profil resminizi yine kurumunuzla ilgili olarak şirket logosunun veya isminin olduğu bir resim koyabilirsiniz. 
 
3) Bio kısmını özenle doldurun. Unutmayın ki sayfanıza ilk kez gelen insanlar kurumunuzu oradan tanıyacak.
 
4) Hesabınızı aktif kullanın. Arka arkaya 10 tweet atıp sonra bir ay tweet atmazsanız; kimse sizi takip etmeyecektir. Önemli olan istikrarlı ve düzenli bir şekilde paylaşım yapabilmektir.
 
5) Takipçilerinizi ödüllendirin. Takipçiler arasından çekiliş yapıp işinizle ilgili indirim çekleri veya hediyeler dağıtabilirsiniz.
 
6) Gündemden kopuk olmayın. Hassasiyetlere dikkat edin. Acılı bir gün de esprili paylaşımlar yapmayın. Bu tepki görmenize neden olacaktır.
 
7) Hashtag özelliğini mutlaka ve mutlaka kullanın. Kategorileştirmeye yarayan bu özellik sizi diğerlerinden sıyırıp, daha kolay görünür olmanızı sağlayacaktır.
 
8) Twitter’ ın liste özelliği az bilinen, bilenler tarafından da az kullanılan bir özelliktir. Birisini bir listeye eklemek sizin için bedava reklam olacaktır; o kişiyi takip edenler liste kısmına baktığında sizi kolayca görebilecek ve sizden haberdar olacaktır. Etkin bir reklam yöntemi olarak takipçilerinizi, oluşturduğunuz listelere ekleyin. Liste adını ise kurum adınız bile yapabilirsiniz.
 
9) Retweet yapmaktan çekinmeyin! Retweet ne kadar aktif kullanırsanız; size gelen mentions da o kadar çok artacaktır. 
 
10) Sürekli olarak kurumunuzun reklamını yapan tweetler paylaşmayın. Bu tür tweetler firmanızın antipatik görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple gizli reklam politikası ile hareket edin.
 
 Tüm bu bilgilerin ışığında şunu söyleyebiliriz ki kurum sayfası yönetmek görünenden çok daha derin ve titiz bir çalışma istemektedir. Etkili bir sosyal medya stratejisi olmadan başarılı olabilmek ise neredeyse imkansızdır. Eğer ki siz de işinizi riske atmak istemiyor ve yolunuza profesyonel bir partner devam etmek istiyorsanız; bizlere ulaşabilirsiniz.
 

Bloglarda Ara

Son Tweet'ler